Rekorder for Batimat 2007

Batimat 2007, som ble arrangert med et økt utstillingsareal i forhold til 2005, kan melde om et enda større besøkstall og økt deltagelse fra fagpressen.

Videre viste Batimat 2007 tydelig sin rolle som katalysator for byggebransjen.

Økning i besøkstallet
Med hele 447.738 besøkende har Batimat før mottatt et større publikum. Utover den generelle økningen av besøkstallet registrerte andelen av internasjonale besøkende en tilfredsstillende økning, med en stor tilstrømming av fagfolk fra land som Marokko, Tunisia, Russland og Brasil. Naturligvis var økningen av polske besøkende meget stor denne gangen ettersom Polen var fokusland på Batimat 2008.

Besøksandelen fra de forskjellige fagområdene var stabil i forhold til 2005, dog med en lettere stigning fra virksomheter og distributører samt en lettere tilbakegang av industrivirksomheter (ikke utstillere), som kom fra hele verden.
Mediedekning uten sidestykke

Batimat har aldri tidligere møtt så stor interesse fra medienes side. Så vel radio og tv som pressen var til stede. Mediene var meget interessert i nyhetene som ble presentert av utstillerne på messen og spesielt i nominerte bedrifter til en pris. Dessuten var det stor interesse for de to store nye områdene på messen, nemlig TrendForumet med "Byggematerialer På En Annerledes Måte" og "Morgendagens Hus".

Messens bærekraftige utvikling
Etter de seneste bekjentgjørelser fra Det franske Miljøministerium har Bærekraftig Utvikling vært i sentrum for atskillige arrangementer, konferanser og intervjuer på messen. Mer enn 5.000 fagfolk deltok i de forskjellige konferansene som ble arrangert av Batimat og dens samarbeidspartnere.

Arkitektkonferansen, som ble avholdt i samarbeid med Den Internasjonale Arkitektforening, ble en stor suksess og samlet, på syv halve dager, arkitektoniske og tekniske innovasjoner som retter seg mot Bærekraftig Utvikling.

Neste BATIMAT finner sted fra 2. til 7. november 2009.