Tilbakekaller inkassobevilling

Kredittilsynet tilbakekaller Intrum Justitias inkassobevilling. Vedtaket er påklaget, og selskapet får fortsette inntil klagen er behandlet. 

Kredittilsynet begrunner vedtaket med at Intrum Justitia over lengre tid skal ha begått alvorlige brudd på blant annet inkassoloven og inkassoforskriftene.

«Senest ved at selskapet i 2006 og 2007 har avkrevd skyldnere for høye inkassosalærer i om lag 3.600 tilfeller», heter det i en pressemelding fra Kredittilsynet.

– På grunnlag av en samlet vurdering av de alvorlige anmerkningene Kredittilsynet hadde til foretakets inkassodrift etter inspeksjonen i foretaket i 2004/2005 sammenholdt med de senest avdekkede forholdene, har Kredittilsynet funnet ikke lenger å kunne ha tillit til at foretaket evner å drive inkassovirksomheten på en hensiktsmessig og betryggende måte, uttaler avdelingsdirektør Eirik Bunæs.

Intrum Justitia AS har påklaget vedtaket og bedt om å få fortsette driften fram til klagen er behandlet. Dette har Kredittilsynet akseptert.
Intrum Justitia har 2.900 ansatte i 23 land. Selskapet ble stiftet i Sverige i 1923, og hovedkontoret ligger utenfor Stockholm.