200 tilsatte jobber internasjonalt

Om lag 200 medarbeidere i Statens vegvesen har internasjonale oppgaver.

Siden Vegvesenet begynte å jobbe internasjonalt har 700 tilsatte vært engasjert i arbeidet.

De 200 er involvert i alt fra komite- og arbeidsgrupper i internasjonale organisasjoner til langtidsopphold i Afrika. Om lag 700 medarbeidere i Statens vegvesen har vært involvert i bistands- og samarbeidsarbeid i Afrika opp gjennom årene fra starten på 1960-tallet.

- Statens vegvesen blir vurdert for å være en god partner med solide og erfarne folk. Mange av våre folk er gjengangere i denne type arbeid, noe som kan være en fordel. Det er så absolutt ingen ulempe å ha solid erfaring i ryggen. Statens vegvesen har mange kompetente medarbeidere og det er behov for vår kompetanse internasjonalt, sier Kjell Levik, leder av Statens vegvesens internasjonale stab.

- Men vi jager etter nye folk til denne viktige delen av Statens vegvesens arbeid. For å stå best mulig rustet til de kommende utfordringene må vi i langt større grad få inn yngre folk, gjerne også med en annen fagbakgrunn enn den tradisjonelle ingeniøren. Dette har vi hatt fokus på de siste årene, noe vår fornyede innsats i Fredskorpset med tre medarbeidere stasjonert i Afrika og flere yngre rådgivere på såkalte trainee-oppdrag viser. Vår CV-base over medarbeidere som stiller seg til disposisjon for internasjonalt arbeid inneholder stadig yngre folk, sier Levik.