Kynningsrud Norges beste vekstskaper

Harald Kynningsrud, styreleder og konsernsjef for BJ Kynningsrud AS og Kynningsrudgruppen mottok onsdag kveld prisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007 kategori tjenester.

Juryen mener at Harald Kynningsrud med sitt engasjement for bedriften, nærmiljøet og de ansatte er en verdig vinner av prisen.

I juryens begrunnelse for å tildele Kynningsrud prisen heter det:

"Harald Kynningsrud har oppnådd gode økonomiske resultater i en bransje med sterkt marginpress. Han har gjennom å bygge allianser med kunder og leverandører, samt utvide sitt produktspekter klart å etablere forutsigbar og svært effektiv logistikk og produksjon. Selskapet har også gjennom etablering i Sverige fått tilgang til flere ansatte og markeder som utnyttes ved å flytte ansatte og produksjonskapasitet mellom de to markedene.

Vekstskaperen har gjennom stadige lønnsomme utvidelser av sin virksomhet, bevist at han har god markedsforståelse. Han har personlig vært pågangsdriver og arkitekt bak virksomhetens utvikling og har ved dette vist fremragende lederegenskaper."

Bedriften ble opprinnelig grunnlagt som et byggmester- og gravemaskinfirma i 1946. Etter at Kynningsrud overtok på 70-tallet, valgte han i stedet å satse på kran, prefab (betong- og stålkonstruksjoner) og fundamentering. Konsernledelsen holder til i Halden mens de tre virksomhetsområdene ligger på Rolvsøy i Fredrikstad. Konsernet består også av et eiendomsutviklingsselskap. Kynningsrud har bevisst satset på å drive virksomhet i Norge og Sverige ved å nyttiggjøre seg av arbeidskraft på tvers av landegrensene. I nabolandet har han etablert datterselskaper i Uddevalla og Gøteborg.

Prisen ble overrakt av Thomas F. Borgen, adm.dir. i Fokus Bank og Elizabeth Hartmann, daglig leder i Siste Skrik Kommunikasjon AS.

Årets jury består av: Bjørn Flatgård (juryleder), Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge, Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity, Agnes Bergo, forfatter og adm.dir. Pengedoktoren, Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice, Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002 og Elin Ørjasæter, forfatter og bedriftsrådgiver, Hartmark Consulting.