Permitteringsvarsel ved Ultimat

I slutten av oktober ble det sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte i Ultimat i Søndre Land, men ingen av de 12 ansatte er uten arbeid.

Permitteringsvarslet har ikke fått noen praktisk konsekvens fordi vi har funnet andre løsninger, sier daglig leder i bedriften, Trond Karsrud til Oppland Arbeiderblad.

Det er 12 fast ansatte i den forholdsvis nyetablerte bedriften som produserer miljøvennlige isolasjonsmatter til bygningsbransjen. Permitteringsvarselet som ble sendt ut i slutten av oktober, kom som en følge av at bedriften produserte mer enn den fikk solgt.

- Vårt ferdigvarelager er under ferdigstillelse og per i dag har vi ikke den lagerkapasiteten vi trenger, og derfor har vi benyttet fjernlagre. Dette er ikke en kostnadsoptimal situasjon og derfor har det vært nødvendig å redusere produksjonen, sier daglig leder Trond Karsrud.

Han forteller at alle de 12 ansatte har arbeidsoppgaver. Ingen er uten arbeid. Det er funnet midlertidig arbeid til to personer i andre bedrifter samt at det er medarbeidere som er sykmeldt.

- Dagens situasjon tilsier at vi kun har produksjon på dagtid. Den løsningen vil vare inntil de oppgraderingene som er planlagt for fabrikken er gjennomført. Det vil bli løpende vurdert, og vi antar at vi øker produksjonen igjen i første kvartal i 2008, sier Karsrud til Oppland Arbeiderblad.