Mindre regnskog i byggevarehusene

I dag offentliggjøres en ny undersøkelse som viser at flere og flere byggevareforhandlere har fjernet alt tropisk tømmer fra butikkhyllene. 

Store aktører som Coop Obs Bygg, Bauhaus, og Smart Club har ingen regnskogsprodukter. I tillegg har fjorårets regnskogsversting Gulvnett i Bergen kuttet ut alt salg av tropiske trevarer, skriver regnskogfondet i en pressemelding.

Seks norske miljø- og forbrukerorganisasjoner har for sjette år på rad undersøkt byggevareutsalg for regnskogstømmer.

Stadig flere butikker tar miljøtruslene på alvor og stanser alt salg av tropisk tømmer. Helt i tet ligger Coop Obs Bygg, Smart Club, nykommeren Bauhaus og fjorårets versting Gulvnett.no.

- Det er veldig bra at noen av de ledende byggevareforhandlere tar klar avstand fra salg av regnskogstømmer. Disse er et godt eksempel, og vi håper at resten av bransjen snarest følger etter disse og fjerner alle regnskogsprodukter fra butikkhyllene, sier Nils Hermann Ranum, kampanjeansvarlig i Regnskogfondet.

Et knippe norske butikker fortsetter imidlertid å selge et bredt utvalg av regnskogstømmer til norske forbrukere, til tross for stadig mer alvorlige advarsler om de miljøproblemene dette fører til.

Helt i bunn av rangeringen havner flere internettbutikker og årets versting er Gulvspesialisten.no. Gulvspesialisten selger gulv laget av merbau, jatoba, iroko og teak. Gulvspesialisten får følge av flere andre nettbutikker.

- Det er gledelig å se at flere og flere butikker tar miljøtruslene på alvor og velger å stanse alt salg av tropisk byggevare. Dessverre er det fremdeles et knippe butikker som nekter å ta alvoret innover seg og fortsetter å selge produkter laget av ødelagt regnskog, sier Ranum.