Oslo Børs på vei oppover igjen

Oppmuntrende meldinger fra USA kombinert med høy oljepris fikk mandag hovedindeksen på Oslo Børs til å gjøre et nytt byks oppover.

Etter å ha vært oppe i over 485 poeng, sank indeksen ved stengetid til 482,86 poeng som er en samlet oppgang i løpet av dagen på 1,59 prosent. 

At noen fortsatt lytter til råd fra Terra Securities, viste Tandberg-aksjens oppgang. Den steg med 4,18 prosent etter at Terra tok selskapet inn i sin portefølje.

De to andre Tandberg-selskapene, Tandberg Data og Tandberg Storage, fortsatte derimot nedover.

TeleComputing og Domstein troner på toppen av mandagens vinnerliste, men omsetningen i aksjene er så liten at det er vanskelig å legge noe i oppgangen.

Av de store selskapene som trekker indeksen i været, kunne StatoilHydro notere seg for en pluss på 2,01 prosent, mens SeaDrill steg med hele 5,03 prosent.

Telenor steg med drøyt 2 prosent, mens Orkla fikk en beskjeden oppgang på 0,4 prosent. Hydro falt med 1,66 prosent.

Norske Skog fortsatte oppgangen fra fredag. Aksjen beveger seg likevel på et bunnivå og viser en verdi på selskapet som trolig ligger under ren slakteverdi.

Tørrlastmarkedet har variert veldig de siste ukene, og aksjemarkedet har fulgt med. Mandag ble det oppgang for de fleste bulkselskapene.

I alt ble det omsatt for 12,2 milliarder kroner.