Faktor bygger boligfabrikk

Mens NCC i forrige uke la ned sin fabrikk, er Faktor Eiendom allerede i gang med byggingen av ny boligfabrikk i Rakkestad. 

Faktor Eiendom, som blant annet står bak Planbo, presenterer planene i forbindelse med at de i dag legger frem kvartalstall. På tross av at NCC mislyktes med sitt prosjekt, har Faktor god tro på sin nye fabrikk.

- Vi ser at det er store fallgruver her, men vi tror vi vil skaffe oss et forsprang i bransjen, sier adm. Direktør Rune Kilebu i Faktor Eiendom til Finansavisen.

Til avisen sier Kilebu at det er større likhetstrekk mellom OBOS-løsningen Open House, enn til NCCs Komplett. Modulenen skal blant annet hovedsakelig monteres i stål.

I tredje kvartalsresultatet står det følgende om boligfabrikken:

- Faktor Eiendom har stor tro på en dreining mot industrialisering vedr. produksjon av boliger, fritidsboliger og hoteller. Bygging av en boligfabrikk i Rakkestad er igangsatt. Fabrikken vil produsere moduler i stål og tre, og modulene settes sammen som ”byggeklosser” ute på tomten. Som standard kan vi da bygge inntil 8 etasjer på denne måten, tak og fasader monteres lokalt og tilpasses det enkelte byggeprosjekt, skriver man.

- Vi opplever stor interesse for dette prosjektet. Vi har forventninger til at dette vil gi oss vesentlige besparelser mht. byggekostnad i prosjektene. I tilknytning til fabrikken vil det etableres et eget utviklingssenter, med designere og arkitekter, som på et tidlig stadium skal være med å planlegge prosjektene. Resultatet av dette vil være moderne og effektive boliger. I tilknytning til fabrikken vil det også bli et moderne visningssenter, hvor vi ved hjelp av moderne datateknologi kan visualisere kundens bolig, og de tilvalg som kunden har gjort. Faktor Eiendom investerer i overkant av 150 millioner NOK i forbindelse med dette prosjektet, står det i kvartalsrapporten.