VIF kan få gigantstadion

Et av forslagene for nytt stadion på Valle-området er fotballstadion til Vålerenga med plass til 32 000 tilskuere, med skøytehall i kjelleren og et hotell på mer enn ti etasjer med utsikt over banen.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten har sett på om det er byutviklingsmessig mulig og hensiktsmessig å innpasse et nytt fotballstadion for VIF i tilknytning til Valle Hovin skøytestadion, skriver nrk Østlandssendingen.

Studiene konkluderer med at det byutviklingssmessig er mulig å innpasse en fotballstadion i området.

To konsulentfirmaer ble engasjert etter åpen anbudskonkurranse i juli.
Mulitconsult og Asplan Viak fikk i oppgave å utrede alternative løsninger for innpass av ny stadion. Multiconsult skulle se på et nytt fotballstadion integrert i eksisterende skøyteanlegg, mens Asplan Viaks utbyggingsløsning kunne plasseres uavhengig av dagens anlegg.

Side-ved-side.

I forslaget til Multiconsult som kalles Side-ved-side, legges ny fotballstadion øst for og inntil Valle Hovin skøytestadion. Forslaget forutsetter en oppgradering av eksisterende skøytestadion med tak. Det legges opp til sambruk av garderober og andre fellesfunksjoner. Fotballstadion har kapasitet til 22 000 tilskuere. I det andre forslaget fra Multiconsult legges ny fotballstadion sentralt i aksen fra Innspurten. Fotballstadion er foreslått med to alternativer: ett med kapasitet til 22 000 tilskuere og ett med kapasitet til 32 000 tilskuere.

Mot Ring 3

I forslaget fra Asplan Viak, anlegges ny fotballstadion mot Ring 3, sør for Vallhall. Fotballstadion er foreslått med to alternativer: ett med kapasitet til 22 000 tilskuere og ett med kapasitet til 32 000 tilskuere.
Valle Hovin skøytestadion rives og gjenetableres med tak vest for fotballstadion. Ny skøytestadion foreslås delvis nedgravd. Mellom skøytestadion og fotballstadion etableres et offentlig torg.