Skiforbundet vil bygge om Homenkollbakken

Norges Skiforbund foreslår full ombygging av Holmenkollbakken i stedet for ny bakke. Med det kan Oslo kommune spare rundt 350 millioner kroner i VM-utgifter.

 
– Full ombygging av nåværende bakke er langt bedre enn å flytte den til Midtstuen, opplyste skipresident Sverre Seeberg på et pressemøte på Beitostølen lørdag. Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) godtar ombygging i stedet for ny bakke.
Helst vil skiforbundet og FIS ha ny bakke i Holmenkollen, men er kommet med forslaget fordi byggherre Oslo kommune er kommet med nye alternativ.
Budsjettsprekk
Bystyret i Oslo må i løpet av to-tre uker vedta utbyggingsplanene for Holmenkollanlegget i forbindelse med VM på ski 2011. I den siste måneden er det kommet fram at kommunens tidligere budsjettrammer er sprengt.
– Går bystyret inn for ombygging av bakken, er det en forutsetning for oss at alt det andre skal på plass. Holmenkollen skal bli et anlegg for hverdagsidretten. Det betyr mindre bakker, plastbakker og snøproduksjon i asfaltert løype, sa skipresidenten.
Ifølge Norges Skiforbund skal det bygges en normalbakke i Midtstuen til VM i 2011.
– FIS har ingen problemer med K-punkt 118 meter i stedet for 122 meter i den nye bakken. De få meterne er ikke avgjørende for et VM eller fremtidige renn i verdenscupen, sa Seeberg. En litt mindre bakke vil være til stor fordel for avviklingen i langrenn som har sitt stadion nær bakken.
Nytt tårn
Full ombygging vil bety blant annet nytt tårn med bedre plass for hopperne, nye heiser og vindseil.
Skipresidenten ville ikke se bort fra at den store arkitektkonkurransen er bortkastet, men det vil være en sak for Oslo kommune.
Men er ting er sikkert: Det blir VM i Holmenkollen i 2011.