Einar Broch ble æresmedlem

Det er ikke mange som kan titulere seg med æresmedlemskap i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF). Styret har i år bestemt at Einar Broch blir tildelt denne heder.

Broch fik æresmedlemskapet presentert under åpningen av Fjellsprengningskonferansen i Oslo torsdag. Han ble tydelig overrasket over å bli tildelt medlemskapet, og var meget takknemlig for hedersbetegnelsen.

Broch har knyttet sin yrkesmessige karriere til NTNU-miljøet i Trondheim som førsteamanuensis fra 1972 og professor fra 1984 ved Institutt for geologi og bergmekanikk. Han er selv siv.ing. fra NTH, bygningsingeniøravdelingen i 1961, med spesialisering innenfor vassbygging. Han har også en MSc-grad fra Imperial College of Science and Technology, London 1971, og dessuten en Dr.ing.-grad i ingeniørgeologi fra NTH i 1977.

- Med ansettelse og undervisning på NTNU siden 1962 har han i alle fall gjort sin innsats for å skaffe vår bransje nødvendig kompetanse. Mon tro om han har tall på de studenter han har uteksaminert gjennom årene, spurte Ruth Gunlaug Haug, formann i NFF, under utdelingen.

Broch har været meget aktiv innen internasjonal virksomhet, og ikke minst innen ITA. Han var med i styret i perioden 1979-1992. Han var formann i perioden 1983-1986.

- Gjennom dette og annet internasjonalt arbeid, både som ekspert, rådgiver, blant annet for Verdensbanken, som redaktør og forfatter av mye fagstoff, har han et enormt internasjonalt nettverk. Og gjennom dette har han satt vår kunnskap på verdenskartet. Med dette engasjement har han også gjort en meget grundig innsats for NFF, fortalte Haug. Han er fortsatt aktiv som seniorredaktør i ITAs hovedtidsskift.