Rica Hotel Alta

Rica Hotel Alta

Rica Hotel Alta
Sted: Alta
Kontraktsum eks mva: 66 millioner kroner
Prosjekttype: Hotell med 86 rom
Bruttoareal: 4000 kvm
Byggherre: Rica Hotels ASA
Totalentreprenører: Roald Johansen AS
Arkitekt: Madsø & Sveen Sivilarkitekter
Rådgivende ingeniører: RIB/RIBR: Rambøll Norge - RIV: Jørstad - RIE/Elektroentreprenør og SD-anlegg: Elektro
Underentreprenører og leverandører: Rørleggerarb.: Arnesen VVS - Grunn: Kåre Kristiansen - Lås og beslag: Thermoglass - Himlingsarbeid: 2tal - Taktekking: Protan Takservice - Beslag: Blikk og Sveis - Utleie: Byggsystemer Finnmark - Betongelementer: JARO - Badekabiner: Part AB - Malerarbeid: Alta Fargehandel - Rekkverk: Jens Jensen / Midthaug - Vinduer: NorDan - Dører: Swedoor

Rica Hotell Alta er nå det nest største hotellet i Nord-Norge.

Rica i Alta har gjennomgått en omfattende utbygging og oppussing, gjennomført av det lokale entreprenørfirmaet Roald Johansen AS. Firmaet betrakter rett nok Finnmark og Troms som sitt geografiske nedslagsfelt, men hadde for et par-tre år siden også jobben med å få ”Frosken” på plass på Tullinløkka i hovedstaden.

- Jo, det er nok å gjøre her oppe nå, selv om ryktene om en Klondykestemning er overdrevent, sier Bjørn Johansen, daglig leder for Roald Johansen AS. Han har også vært prosjektleder for utbyggingen av Ricahotellet. Firmaet stilte med tømrere og forskalingssnekkere, i tillegg til en administrasjon på fem. – Det er vanskelig å få tak i kompetente folk, og i økende grad leier vi mer inn for å komplettere. Vi er svært fornøyde med å bruke kun lokale underentreprenører, men vi var et av de første firmaene her oppe som tok inn utenlandsk arbeidskraft, fortsetter han.

Flott og intimt
Det nye hotellet har fått påplusset en hovedfløy med grunnflate på 800 kvadrat i fire etasjer, i tillegg til et parkeringsanlegg, garderober og tekniske rom i kjeller. Den nye delen består av helt nytt inngangsparti, ny bar med en mezzaninløsning, en påkostet konferansesal for 450 deltakere og 86 rom og suiter fra andre til fjerde etasje. Skulle ikke været utenfor minne deg på hvor vi er, går utsmykningen i fotografier over mot arktiske temaer som nordlys og midnattssol. Den berømte Altaskiferen i polert utførelse, skinner på gulvene og avspeilet den bleke høstsolen utenfor. Til tross for nærheten til inngangsparti og lobby, har baren fått en diskret og intim utforming og plassering. Nivået på denne er løftet litt i forhold til resten av resepsjonsområdet, slik at det er begrenset innsyn, men utsyn til uteområdene i front.

Leiregrunn
Noe av den eksisterende bygningen ble revet og åpningen midlertidig tettet, før utgravingen til kjeller ble satt i gang. Det er benyttet en 80 cm tykk betongsåle, oppå leiregrunnen. Denne sålen utgjør også gulvet på kjellernivået. Bæresystemet er betongelementer, med søyler og dragere. Over første etasje er det et godt dimensjonert plasstøpt dekke, på grunn av svært store spenn og store laster over konferansesal og barområde. Derfra og opp er det benyttet betongelementer.

- Vi er godt fornøyde med alle våre underentreprenører og leverandører, sier Bjørn Johansen. Han roser også oppfølgingen fra Ricas prosjektleder, som han karakteriserer som utrolig engasjert og svært rask til å komme tilbake med avklaringer. – Et eksempel til etterfølgelse, sier Bjørn Johansen.

Store investeringer
Ricahotellet i Alta er det nest største i nord, og er med de 86 nye rommene oppe i 241 rom totalt. Konferansekapasiteten har fått et betydelig løft når den nye salen på 400 kvadratmeter nå står ferdig. Med denne utbyggingen ser Rica seg nå i stand til å kunne være med å tilby store arrangementer, som landsmøter og produktlanseringer. Dette er det tatt høyde for ved å ligge i forkant av utviklingen når det gjelder de avanserte tekniske løsningene i konferansedelen.

Full drift samtidig

I tillegg til Roald Johansens kontrakt på totalentreprisen verdt 66 millioner, har Rica selv foretatt en betydelig oppussing og oppgradering av de eksisterende arealene. Til sammen har Rica investert ca 100 millioner kroner for å løfte hotellet i Alta opp til ønsket fasilitetsnivå. Det synes godt, blant annet ved at de nye himlingene i eksisterende restaurant og lobby, visker vekk forskjellen til den nye fløyen. Roald Johansen AS overleverte tilbygget etter avtalefestet dato 17. oktober i år.

- Det vanskelige var å foreta omfattende bygging samtidig som hotellet skulle være i full drift. Men et utmerket samarbeid med driftledelsen i hotellet, gjorde at vi avpasset vår virksomhet i forhold til arrangementer som foregikk. Dermed har vi unngått driftskonflikter, og hotellet har ikke mottatt én negativ tilbakemelding, sier Johansen. – Det var for øvrig stor spenning her i Alta i august om vi skulle klare å levere til avtalt tid. Dette var inntil da den største enkeltkontrakten vi har hatt, og vi har lært at det er utrolig hvor mye vi kan klare på kort tid når både byggherre og entreprenør er innstilt på å være løsningsorienterte for ikke å hindre fremdriften, avslutter Bjørn Johansen.
Ricas prosjektleder Jan Kåre Gundegjerde er svært fornøyd med det arbeidet som er utført i Alta. - Samarbeidet med Roald Johansen AS fungerte utmerket, og vi kan med tilfredshet nå konstatere at den samme konstellasjonen har vunnet totalentreprisen på Alta Lufthavn for Avinor. Det kan jo tyde på at Rica også valgte riktig, sier Gundegjerde.

Tekst og foto: Trond Joelson 


Flere prosjekter