Kjøper elementprodusent

Optimera Gruppen har kjøpt element- og takstolprodusenten Modul AS og styrker sin posisjon som leverandør av byggesett for husproduksjon. 

Modul AS som ligger strategisk til i Andebu i Vestfold, har investert i moderne utstyr for produksjon av skreddersydde elementer og tremoduler samt takstoler. Bedriften har 40 ansatte og en omsetning på 50 millioner kroner.

Oppkjøpet kompletterer Optimeras egen produksjon i Sandnes og Haugesund samt på Galterud ved Kongsvinger. Etter overtakelsen som skjer ved kommende nyttår, vil Optimera kunne tilby takstoler, precut byggesett og elementer til byggmestere, entreprenører samt hus- og hyttebyggere over mesteparten av Sør-Norge.

Konserndirektør Bent Einar Nygren i Optimera opplyser at de ønsker å styrke sitt tilbud på dette området.

– I et byggemarked med høy aktivitet, mangel på faglært arbeidskraft, krav til kortere byggetider og behov for raskere å oppnå ”tørre bygg”, er det stort marked for løsninger som kan øke produktiviteten på byggeplass, sier han.

Daglig leder Geir Frydenberg i Modul er meget fornøyd med at Optimera har kommet inn på eiersiden.

– Det vil gi oss mulighet for å benytte Optimeras solide salgsapparat, og samarbeidet med Optimeras produksjonsenheter vil gi nødvendig faglig kompetanse og økonomiske ressurser for videre vekst, sier han.

De to hovedaksjonærene vil fortsette i bedriften. Den tidligere daglige lederen, Geir Frydenberg, blir salgs- og markedsansvarlig mens Lorents Næss blir produksjonsansvarlig. Det skal ansettes ny daglig leder. Organisasjonsmessig vil Modul AS bli lagt inn under Optimera Produksjon som ledes av Åsulv Salte.

 

Du kan lese mer om Optimeras satsing på byggesett for nye boliger og hytter i Byggeindustrien nr. 16 som kommer ut i begynnelsen av desember.