Optimera sterkere inn i Østfold

Optimera Norge har kjøpt Høvleriet AS (tidligere Byggmakker). Overtakelsen fant sted 18. november. 

De tre byggevarehusene i Halden, Rakkestad og Ørje vil alle inngå i Montér som er Optimera Norges egen byggevarekjede.

- Vi har hatt ønske om å styrke vår markedsposisjon ytterligere i Østfold og er svært fornøyd med å få Høvleriet AS med på laget, sier konserndirektør i Optimera, Bent Einar Nygren.

Daglig leder og eier av 51 % av aksjene, Øyvind Lannem, er svært fornøyd med at de har funnet en solid industriell kjøper, som allerede har planene klare for videreutvikling i regionen. Lannem vil fortsette som daglig leder i selskapet. Salgssjef, medeier og styreformann, Jørgen Opsund, vil fortsette i sin funksjon som salgssjef.

Høvleriet AS er en velrenommert bedrift med ca 30 ansatte. Salget fordeler seg 50/50 mellom proff og forbruker, forventet omsetning i 2007 er på 105 millioner og lønnsomheten er god. Høvleriet AS opererer svært likt Montér i markedet, og vil derfor naturlig bli en del av Montér-kjedens distribusjonsapparat i Norge.

De tre moderne byggevarehusene er tilsluttet Byggmakker-kjeden.
Byggevarehuset i Rakkestad flytter inn i nye, større lokaler i løpet av første kvartal 2008.

Oppkjøpet er en del av den strategien Optimera Norge har for vekst i utvalgte regioner, og vil ytterlige forsterke den veksten konsernet har hatt de siste to årene i både Norge og Sverige.