Fornuftig statsråd

Vi har gitt honnør til statsråd Liv Signe Naversete før - og vi gjør det gjerne igjen. Nå utfordrer hun eliten i Finansdepartementet med å kreve mer oljepenger til infrastrukturtiltak. Tidligere er det bare Fremskrittspartiet av partiene som har våget å si dette - men de er jo ikke stuerene verken hos byråkratene eller hos flertallet i Stortinget.

 

Vi har gjentatte ganger sagt at satsing på infrastruktur i dag vil komme nye generasjoner til gode. Vi har aldri forstått at det offentlige vil at bygg og anlegg skal forfalle. Til mer forfall til større bevilgninger trenger man for å få bygg og anlegg i skikkelig stand igjen. Sørger vi for tilstrekkelig vedlikehold i dag, vil de fremtidige generasjonene kunne bruke penger på nye tiltak i stedet for å reparere på gammelt og utrangert bygg og anlegg.

Satser vi på skikkelige og trygge veier vil vi spare mange liv - og mange flere arbeidsdyktige mennesker kan bidra til å bygge ut landet. Til flere bygg som er uten sopp og råte - til flere mennesker kan holde seg friske. Slik kan vi fortsette. Dette synes de aller fleste å være enige om - bortsett fra noen fagøkonomer i Finansdepartementet som ser rente- og inflasjonsspøkelser på høylys dag.
La oss se om det virkelig er politikerne som bestemmer her i landet. Vi vil applaudere alle forslag som gjør at vi får bedre infrastruktur.

Les mer om saken på bygg.no