750 til Fjellspreng

Hele 750 personer er nå påmeldt til Fjellsprengnings-, Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen 22. og 23. november.

Årets største og desidert viktigste samling for "de fjellinteresserte" går naturligvis av stabelen på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo. Til sammen er det påmeldt 750 personer til de to dagene og hele 650 kommer til Fjellsprengningsdagen på torsdag. Det ser med andre ord ut som det blir en god gjeng til tradisjonsrik middag på kvelden også dette året.

29 bedrifter har fått plass på årets utstilling. Man kan nærmest si at de har vært heldige da flere bedrifter har fått nei på grunn av plassmangel.

Mye Hanekleiva
En kjapp titt på årets program for Fjellsprengningsdagen viser at Hanekleivulykken langt fra er glemt. I alt tre innlegg tar for seg dette temaet. Anders Beitnes i SINTEF Byggforsk holder først et innlegg med tittelen "Hva så man på rasstedet - grunnlag for beslutninger", deretter snakker Jarle Holand i Veidekke om sikringsarbeidet de har utført, og til slutt vil Vegdirektoratets utbyggingsdirektør Lars Aksnes snakke om prosessen etter Hanekleiva og nye rutiner og tiltak.

Høyhastighetsjernbane
Men innleggene under Fjellsprengningsdagen viser også at verden er mer enn Hanekleiva. Vi vil blant annet få høre om høyhastighetsjernbane i Norge, om utbyggingen av ny malmhavn i Narvik, om tung anleggsdrift i boligområder og om etableringen av fjellhall i permafrost på Svalbard. Et av høydepunktene er så klart også utdelingen av årets gullfeisel.

Dagen derpå
Dagen derpå er det som vanlig bergmekanikk og geoteknikk som står i fokus. Utfyllinger i sjøen, prosjektering av byggegroper i bløt leire og design og overvåkning av bergsikring og berg i Svea Nord er blant innleggene som står på programmet denne dagen.

Fjellsprengnings-, Bergmekanikk- og Geoteknikkdagen blir arrangert av henholdsvis Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Norsk Bergmekanikkgruppe (NGB) og Norsk Geoteknisk Forening (NGF).