Sørenga Utvikling fikk utstikker

Styret i HAV eiendom AS vedtok onsdag kveld å akseptere tilbudet fra selskapet Sørenga Utvikling KS for Sørengautstikkeren. Salgsummen er 940 millioner kroner, betalt over seks år.

Sørenga Utvikling KS eies av Backe Prosjekt AS, Boligbyggelaget Usbl, Oslo Areal ASA og finansielle investorer tilrettelagt av Ness, Risan & Partners AS. Kjøpekontrakten er betinget av godkjennelse fra styret i Oslo Havn KF.

HAV Eiendom AS har med bistand fra meglerfirmaet Hadrian Eiendom AS og advokatfirmaet Torkildsen, Tennøe & co stått for salget av Sørenga.

- Vi har stor tro på at denne gruppen med erfarne og kompetente boligbyggere, vil bidra til at Sørengutstikkeren nå blir det kvalitetsområdet som byen ønsker seg. De kommersielle betingelsene vi har oppnådd samsvarer med de forventninger vi har hatt, sier ansvarlig for salget av Sørengutstikkeren i HAV Eiendom AS, Espen A. Pay.

Utbyggingen skal romme i underkant av 1000 boliger med underjordisk parkeringsanlegg. I tillegg kommer næringsarealer med butikker, kafeer og restauranter. Ytterst på utstikkeren blir det et park- og badeanlegg åpent for alle i Oslo.

- Det er et unikt prosjekt på Oslos beste tomt vi skal være med å utvikle, sier Eirik Gjelsvik, konserndirektør i BackeGruppen. Prosjektet vil trolig gå over ti år og vil være et viktig bidrag til byutviklingen og boligbyggingen i Oslo. Det er kraftig befolkningsvekst i byen, og behovet for boliger vil fremdeles være stort de neste årene. I tillegg planlegges det 15 000 nye arbeidsplasser i Bjørvika, hvor mange av disse trolig vil ønske seg en bolig i nærheten av sitt arbeidssted, legger han til.

Med den nye operaen som nærmeste nabo, og med trafikken lagt i senketunnel under Bjørvika, vil tomten på Sørenga fremstå som et av Oslos beste boligområder med en unik beliggenhet. Det meste Oslo har å by på av aktivitetstilbud vil være tilgjengelig i gangavstand.

- Vi ønsker å være med å forme byen vår i et langsiktig perspektiv og vi er stolte av å kunne tilby medlemmene våre boliger i et område som kommer til å bli det flotteste i hele byen, sier adm.dir. Geir-Ove Skogø i Usbl.