Slurv skaper dårlig omdømme

Til tross for at de aller fleste bestreber seg på å gjøre en god jobb på norske byggeplasser, har norske aviser og nettsteder nærmest hver dag oppslag om slurv og dårlig arbeid. Dette skaper frustrasjon hos byggherrer, men det skaper også et dårlig omdømme.

 

Problemet er at dette ikke bare gjelder de såkalte useriøse cowboyene i bransjen. Selv i store og anerkjente selskaper ser vi eksempler på tankeløshet og dårlig arbeid. Mange av årsakene vil vi føre tilbake til dårlig byggeledelse - eller mangelen på organisering. Nå vet vi at mange byggeledere sliter veldig på grunn av for små ressurser. Mange er pålagt alt for store oppgaver - og de kan umulig ha kontroll over alt som foregår. Har man da folk på byggeplassen som total er holdningsløse og som mangler innsikt, er det ikke enkelt.

Vi har også sett at det skjer mange feil i skjæringspunktene mellom de ulike håndverksfagene. Det er tragisk når man kanskje må rive ned et tak i et baderom på grunn av at elektrikeren har glemt å gjøre sin del av jobben. Det er like tragisk når en snekker setter spikeren gjennom elektriske kabler. Da er det duket for kortslutning og fare for brann. Denne lista kan vi dessverre gjøre veldig lang.