Westrebygg i Ålesund gjenoppstår

Westre-firmaene gjennomfører ei omfattende omstrukturering og skal nå samle en rekke av sine firma i Kjøpmannsgata, der det nå skjer ei omfattende ombygging av lokaler som i sin tid huset Møre Preserving, skriver Sunnmørsposten.

På et personalmøte nylig presenterte Kaj Westre den nye lederen for Westrebygg som nå gjennoppstår som firmanavn. Hans Kjetil Knutsen har vært redaktør i Sunnmørsposten de siste 20 årene. Fra 1. januar tar han over som daglig leder i entreprenørfirmaet Westrebygg.

- Etter mange oppfordringer har vi valgt å ta i bruk igjen Westrebygg som firmanavn. Vi benytter også anledningen til å endre navn og struktur på noen av de mange selskap vi har interesser i. Firmaene vi nå skal samle under ett tak i Kjøpmannsgata, har til sammen rundt 100 ansatte. Vi rehabiliterer nå de ledige lokalene, og skal seinere ta for oss resten av eiendommen, forteller Kaj Westre.

Totalt disponerer firmaet Westre Brygge rundt 5.000 kvadratmeter i Kjøpmannsgata. Om lag halvparten tar Westre-gruppen nå i bruk sjøl. Håpet er at de skal kunne starte innflyttinga ved årsskiftet 2008/2009.

Mange firma
Kaj Westre og familien Westre er majoritets- eller andelseiere i en rekke firma med tilknytning til bygg- og anleggsbransjen. I svært mange av disse sitter Kaj Westre som styreleder. Totalt har firma som er knyttet til Westre-gruppen , ei årlig omsetning istørrelsesorden 200 mill. kroner.

- Vi skal satse ytterligere på entreprenørvirksomhet. Pål Selbervik som har vært daglig leder i Byggtorget gjennom en årrekke, går av med pensjon i februar 2008, og dermed fant vi at tidspunktet var det rette for å foreta en del endringer. Vi etablerer også et nytt firma, BT Entreprenør, som skal satse særlig i maritime sektor. Pål Selbervik blir styreleder og går også inn i styret i andre selskap, sier Kaj Westre.

Byggtorget ble for tre år siden delt opp i flere virksomhetsomeråder. I sommer ble detaljvirksomheten solgt til Optimera, en betydelig aktør på europeisk basis som står bak byggvarekjeden Montér.