Gjelsten vil ha næringsområde på Lierstranda

Gjeldsten Holding vil forvandle Lierstranda fra et av Norges mest forurensede industriområder til et gigantisk bolig- og næringsområde.

Visjonen til Bjørn Rune Gjelsten, prosjektdirektør Sten-Arthur Sælør og daglig leder Henrik Schussler i Gjelsten Holding er et bolig- og næringsområde med hotell, båthavn, strandpromenade, kanaler og kanskje et fotballstadion, skriver Dagens Næringsliv.

Gjelsten og hans medarbeidere la frem planene de hadde for strandlinjen helt innerst i Drammensfjorden på en noe utradisjonell måte.

- Vi ville ikke begynne med detaljene, vi ville presentere et åpent bilde av de mulighetene vi så på Lierstranda og invitere de involverte med i idefasen, forteller Gjelsten til DN.

Strategien viste seg å være vellykket. Sjelden har det vært større politisk enighet i Lier.

Gavepakke.

Mangel på næringsarealer er i dag en av de største begrensningene for fremtidig vekst i Lier. Gjelstens byggeplaner med 1000 leiligheter og 300. 000 kvadratmeter næringsareal, fremstår dermed som en gavepakke til kommunen. I tillegg vil Gjelsten renske det sterkt forurensede som i alle år har vært grønne Liers pinlige bakevje.

Føler seg presset.

Grunneierne langs Lierstranda føler seg presset av prosjektet. Hvis Gjelsten får gjennomlag mister de verdifull tilgang til sjøen. Gjelsten har allerede startet miljøopprydnineg langs stranden - så sikker er han på å få klarsignal fra kommunen. Gir kommunen han velsignelse ligger Lier an til å bli åsted for et av de største byutviklingsprosjektene i Norge noensinne.