Oslo Børs med i dragsuget

Nedgang i Asia og USA bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs endte i minus torsdag.

Hovedindeksen endte til slutt på 514,19 poeng, en nedgang på 0,11 prosent.
Den generelle nedgangen i Europa kom etter at asiatiske børser torsdag falt kraftig. Hang Seng-indeksen i Hongkong raste 3,3 prosent, og Nikkei-indeksen i Tokyo falt 2 prosent. Det igjen etter at aksjene i USA måtte tåle juling med en nedgang på 2,6 prosent på Dow Jones og 2,5 prosent på Nasdaq onsdag kveld.
Da handledagen var over var det kun FTSE 100-indeksen i London som endte i pluss. I likhet med Oslo Børs, kom verken Dax-indeksen i Frankfurt eller CAC 40-indeksen i Paris seg på plussiden i løpet av handledagen. Også USA-indeksene startet torsdagen med røde tall.

Oljeprisen fortsetter oppover
De rekordhøye oljeprisene fortsetter å stige. I 18-tiden torsdag ble nordsjøoljen solgt for 93,7 dollar fatet, en oppgang på 0,9 prosent, mens den amerikanske lettoljen (WTI) gikk for 96,61 dollar fatet, en oppgang på 0,24 prosent.
Blant dagens vinnere på Oslo Børs er for andre dag på rad oljeserviceselskapet Sevan Marine, med en oppgang på 5,78 prosent. Også riggoperatøren Songa Offshore fikk en pen verdiøkning på 5,34 prosent. Fred. Olsen Energy-aksjen fikk også et løft på 3,39 prosent, etter nyheten om at de har sikret ny kontrakt for boreskipet Belford Dolphin.

Hydro opp
Hydro-aksjen fikk seg også en luftetur torsdagen etter rykter om fusjon mellom to av verdens største gruveselskaper. Da ryktet om at gruveselskap BHP Billiton vil kjøpe hovedkonkurrenten Rio Tinto kom i 12-tiden, føk Hydro-aksjen til værs, og ble solgt for 84,80 kroner på det meste. Aksjekursen stabiliserte seg til slutt på rundt 82 kroner, en oppgang på 2,24 prosent. Årsaken er at selskapene er store i aluminium, noe som ga et løft til hele sektoren.

Blant dagens tapere var det svenske gullutvinningsselskapet International Gold Exploration, som fikk en nedgang på 4,43 prosent.

StatoilHydro endte dagen ned med 1,31 prosent. Telenor fikk en nedgang på 0,97 prosent.