Venold får pris for godt lederskap

Manpower og HR Norge overrekker i dag toppledernes pris "Kunsten å lede". Årets pris går til Terje R. Venold, konsernsjef i Veidekke for hans langsiktige, verdibaserte og personlige lederskap.

Venolds medarbeidere får være både eiere og beslutningstakere.

Venold og Veidekke har et mål om at halvparten av de ansatte skal eie aksjer i Veidekke. Medeierskap skal gi muligheter og involvere medarbeiderne, som også får en økt forståelse og et engasjement for bedriften.

- Terje R. Venold har ledet Veidekke i 19 år og representerer noe av det beste innen norsk lederskap. Han har hatt stor innflytelse på kulturutvikling i egen bedrift og byggenæringen generelt, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

Gjennom oppkjøp og organisk vekst har Veidekke utviklet seg fra å være en mellomstor norsk virksomhet til å bli en av Norges største virksomheter og en av nordens største entreprenørbedrifter. Integrasjonsarbeidet har foregått på en god og effektiv måte. Bidraget fra konsernledelsen har satt de verdimessige premissene for kulturbyggingen.

- Terje R. Venold har bidratt sterkt til de gode resultatene Veidekke har oppnådd gjennom alle de årene han har ledet selskapet. Venold involverer, gir muligheter og har i stor grad en personlig dialog med sine ansatte. Det er ganske unikt, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.

I Veidekke trekkes alle medarbeidere med, både i planlegging og gjennomføring av prosjektene. Ved å samle alle medarbeidere ved prosjektets oppstart lar Veidekke alle være med og definere de største utfordringene og de beste løsningene - gjennom løpende kommunikasjon og rapportering blir fremdriften et felles ansvar. Disse prosjektene viser som oftest bedre resultater innen de fleste parametere: Lavere fravær, bedre trivsel, bedre lønnsomhet, gode resultater innen HMS, bedre kvalitet, bedre prosesser og mer fornøyde kunder.

Priskomiteen har bestått av:
Terje Nygaard, Konsernsjef Manpower
Andreas Iversen, Direktør Right Management (Manpower)
Wenche Hagan, Direktør UKE, Oslo Kommune og styreleder HR Norge
Eivind Garshol, HR-direktør REC Wafer og styre-nestleder HR Norge
Even Bolstad, daglig leder HR Norge

Priskomiteen ser bl.a. etter:
Om lederen har nådd resultater gjennom god HR.
Om lederen har gjort noe helt spesielt eller nyskapende.
Om lederen har synliggjort seg i virksomhetens kultur og verdier.
Om lederen har kommunisert et positivt menneskesyn.