Selger likevel Hilux

Toyota stopper likevel ikke salget av Hilux med ordinære 16-tommere slik dinside.no/bil skrev i går. I stedet fjerner man noen ekstra brede dekk fra ekstrautstyrslisten.

 

Hilux-saken ruller videre. Nå hevder Toyota at bilen som nesten veltet i Teknikens Värld elgtest var en kampanjemodell utstyrt med ekstra brede dekk (265/65-16) og at de ordinære utgavene ikke fremviser slike skumle veltetendenser.

I en uttalelse fra Toyota heter det nå: Årsaken til nesten-velten i Sverige ser ut til å være de spesielle brede dekkene, som gir ekstra veigrep, konkluderer Toyota. Hilux er ikke konstruert for slike hjul, og den kan derfor oppføre seg uheldig, slik Teknikens Värld erfarte.
Dinside.no/bil stiller seg tvilende til om dette er den endelige løsningen på problemene. Teknikens Värld hevder nemlig å ha hatt problemer også med 15-tommers hjul. Og de er ikke de eneste. Sveriges andre store bilmagasin, Auto Motor & Sport, avdekket de samme tendensene i sin elgtest hvor man også holdt på å gå på taket. Hjulstørrelse? 15-tommer.

Uansett, salget av Hilux med ordinære 15- og 16-tommers hjul fortsetter her til lands. De ekstra brede 16-tommerne med 265 millimeter brede dekk som Toyota nå hevder var årsaken til nesten-velten, vil ikke lenger være mulig å bestille. Et tredvetalls hjul av denne typen er allerede solgt i Norge, men det burde være en smal sak å få byttet disse dersom kundene ønsker det.