Oslo Børs opp i takt med oljepris og utlandet

Hovedindeksen på Oslo Børs tok tirsdag morgen igjen det tapte fra mandagen og endte med en oppgang på 2,34 prosent til 513,71 poeng.

Oppgangen skjedde i takt med en oppgang både på de asiatiske og de europeiske børsene. Både FTSE 100-indeksen i London, Dax-indeksen i Frankfurt, og Cac 40-indeksen i Paris endte dagen i pluss, men med langt nær så mye som den oljetunge Oslo-børsen, som hevet seg hele 2,34 prosent i takt med de økende oljeprisene.

Ny rekord
Prisen på et fat Nordsjøolje lå tirsdag ettermiddag på 90,55 dollar, en oppgang på nær 2 dollar fatet siden mandag. Den amerikanske lettoljen økte fra 92 dollar fatet mandag til 95,81 dollar fatet tirsdag, som er ny rekord. Årsaken til den kraftige økningen er svak dollar og knappe fyringsoljelagre, skriver Dn.no, som siterer Reuters.

De amerikanske indeksene startet handledagen med et ørlite minus, eller uforandret som eiendomsindeksen S&P 500.

Oppsving
StatoilHydro-aksjen gikk opp med 2,49 prosent og ble på det meste omsatt for 181,60 kroner. Enda bedre gikk det med Norsk Hydro-aksjen, som endte opp 4,04 prosent og ble solgt for 82,90 kroner aksjen på det meste.

Telenor endte opp 1,99 prosent, og DnB NOR fikk en oppgang på 1,03 prosent.
Storebrand kunne også notere seg for et skikkelig oppsving helt mot slutten av handledagen, da det ble kjent at svenske myndigheter har godkjent salget av pensjons- og livsforsikringsselskapet SPP. Aksjen endte opp 1,05 prosent etter å ha ligget i minus hele dagen fram til nyheten ble sluppet rett før kl. 16.00.
Dagens taper ble programvareprodusenten Opera med en nedgang på 5,44 prosent.