Svak nedgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs begynte i pluss, men endte med en nedgang på 0,47 prosent til 501,97 poeng mandag.

Alle de toneangivende børsene i Europa endte også med en svak nedgang mandag, og alle indeksene på New York-børsen startet dagen tilsvarende.
Nedgangen startet i Asia. Aksjekursene i Hongkong falt mandag med 5 prosent, det største fallet i løpet av én dag noensinne. Årsaken til fallet er forsinkelser i iverksettelsen av regler som skal gi fastlandskinesere anledning til å kjøpe aksjer direkte på Hongkong-børsen.

StatoilHydro-aksjen endte med en nedgang på 0,73 prosent mandag, mens Norsk Hydro endte så vidt i pluss med en økning på 0,38 prosent, etter å ha ligget på minussiden på formiddagen. Telenor kunne notere seg for en liten oppgang på 0,4 prosent.

Nordsjøoljen ble mandag omsatt for 88,60 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen WTI ble omsatt for 92 dollar fatet.

En av dagens vinnere var Prosafe-aksjen, som økte med 4,23 prosent og på det høyeste ble solgt for 101,25 kroner. Oppgangen kommer i kjølvannet av oljeriggselskapets kvartalsrapport fredag, som viste det beste kvartalsresultatet noensinne.

Blant dagens tapere var Veidekke, med en nedgang på 8,52 prosent. Mandag ble det totalt omsatt aksjer for 8,7 milliarder kroner.