Ellen S. Klingenberg ny professor i interiørarkitektur

Ellen S. Klingenberg (født 1946) er oppnevnt som professor i interiørarkitektur ved Fakultet for design. Hun er en av to professorer i interiørarkitektur i Norge.

Ellen S. Klingenberg har diplomutdanning som interiørarkitekt fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, 1974. Hun har i tillegg ex.phil fra Universitetet i Oslo, 1967.

Ellen S. Klingenberg har vært timelærer siden 1996 og fast ansatt som førsteamanuensis ved Fakultet ved design siden 1999. Hun er interiørarkitekt MNIL siden 1975 og arkitekt MNAL siden 1982. Hun var styreleder i NIL - Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening i perioden 2000 - 2003 og hun var styremedlem i IFI - International Federation of Interior Architects fra 2003 - 2005. Ellen S.

Klingenberg underviser innen interiørarkitektur både på bachelor- og masternivå på ulike kurs med vekt på funksjons-, form- og konstruksjonsproblematikk i interiør sett i sammenheng med romopplevelse og universell utforming. I tillegg til 50 % stilling ved KHiO driver Ellen S. Klingenberg virksomhet som interiørarkitekt spesielt innen rehabilitering/ominnredning av offentlige og private bygg. Hun har også publisert flere artikler som for eksempel artikkelen "Interspace" fra 2005 som problematiserer forholdet mellom designutdannelsen og profesjonen interiørarkitektur.