Hovedindeksen uten bestemt retning

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet fredag på 504,34 poeng etter en nedgang på 0,55 prosent i løpet av dagen. Siste uke har indeksen variert mellom 500,62 og 519,08 poeng før den altså sluttet litt i overkant av der den startet.

I løpet av oktober har hovedindeksen beveget seg på tilsvarende måte. Fra laveste nivå på 480,69 til høyeste på 519,08 er det drøye 8 prosent som skiller, men måneden startet på 495 poeng og sluttet på 507, en oppgang på snaue 2 prosent.

I november har den så langt beveget seg nedover.

I likhet med tidligere denne måneden har indeksen vært sterkt preget av kvartalsresultater som har slått ut i forskjellige retninger. For noen selskaper har det gått bedre enn forventet, men for langt de fleste har forventningene vært for høye.

Utslagene i aksjekursen har til overmål tilpasset seg. Resultatene i selskapet som Schibsted, Ementor og Hydro har gitt store utslag som stort sett er benyttet av erfarne investorer til å posisjonere seg ytterligere.

Fredag var det for de fleste store selskapene relativt små utslag. StatoilHydro sto nesten stille mens Hydro falt med 2,3 prosent. Rec måtte ta en nedgang på 0,35 prosent, Orkla 1,74 prosent og bulkrederiet Golden Ocean 0,89 prosent. Telenor holdt stillingen til tross for kraftig oppgang tidligere i uken.
De tre stortaperne fredag var Norske Skog, Schibsted og Cermaq som falt med henholdsvis 14,2 prosent, 9,7 prosent og 6,1 prosent.