Statkraft og Norsk Solkraft inngår samarbeid

Norsk Statkraft og Norsk Solkraft etablerer felles solkraftverk i Italia med mål om å bygge ut 7,4 MW. 

- Avtalen med en av Europas største produsenter av fornybar energi gir oss en utmerket posisjon for å fortsette utviklingen av selskapet. Sammen med Statkraft planlegger vi å bygge anlegg som vil levere 10 GWh strøm ut på det italienske nettet. Vi kan solenergi og de kan kraftproduksjon. Vi utfyller hverandre, sier administrerende direktør Lars G. Dysterud Hansen i Norsk Solkraft (NSK).

Målet med joint venture-avtalen mellom de to selskapene er å bygge ut anlegg på til sammen 7,4 MW i Italia. Investeringskostnadene er anslått til 300 millioner, og vil deles 50/50 mellom NSK og Statkraft. Med samarbeidet etablerer Statkraft også en satsning på utbygging av solkraftverk. Statkraft produserer allerede vannkraft, vindkraft, fjernvarme og gasskraft.

- Statkraft er Europas ledende produsent av fornybar energi. Solenergi er i sterk vekst, passer inn i vår strategi og vi ønsker å ta en posisjon i dette segmentet også. I denne sammenhengen er avtalen med Norsk Solkraft en milepæl, sier informasjonssjef Torbjørn Steen i Statkraft.

En utbygging av det planlagte solkraftverket i Italia forutsetter at man får alle nødvendige tillatelser.

Norsk Solkraft har solenergiekspertise og er i ferd med å realisere flere solkraftverk i Sør-Europa. Innen 2010 skal selskapet bygge solkraftverk med en installert effekt på 44 MW. Selskapet produserer også festesystemer og unike kjølemoduler til solenergibransjen.

Statkraftkonsernet er ledende i Europa innen fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, fjernvarme og gasskraft og er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. Gjennom eierskap i andre selskaper leveres strøm og varme til om lag 600 000 kunder i Norge. Statkraft hadde i 2006 et resultat etter skatt på 6,3 milliarder kroner og vel 2100 medarbeidere i ni land. Verden trenger ren energi. Det arbeider Statkraft med hver eneste dag.