Ny NTNU-avtale for Statens vegvesen

Statens vegvesen har inngått ny samarbeidsavtale med NTNU. Avtalen legger spesiell vekt på behovet for nyrekruttering og økt kompetanse i årene som kommer.

I de nærmeste årene vil det bli stor mangel på fagfolk innen veg- og vegtrafikkrelaterte fagfelt. Samarbeidsavtalen er ment å være et verktøy til å rette opp denne underdekningen, melder vegesen.no.

Alderssammensetningen, både ved NTNU og i Statens vegvesen, viser at svært mange vil gå av de nærmeste 5-10 år, samtidig som det er problemer med nyrekruttering.

Vegdirektør Kjell Bjørvig fokuserte på samfunnets krav om fortsatt stor innsats for å få ned tallet på trafikkulykker, miljøutfordringene knyttet til klimaendringene, stans i forfallet på vegnettet og innsats for å løse trengselsproblemene i våre større byer.

- For oss er det en stor utfordring hvordan vi i tiden framover skal kunne rekruttere, videreutvikle og beholde nødvendig kompetanse. På toppen av det hele må vi også bli mer effektive og flinkere til å delta i samfunnsdebatten, sa Bjørvig.