Meister enig med K.H Myhre

Reinhold Meister og sprengnings-entreprenøren K.H Myhre har nå kommet til enighet om det økonomiske oppgjøret i forbindelse med E18-utbyggingen.

Med dette er en langvarig og vanskelig konflikt mellom partene løst.

Reinhold Meister Norway AS (et datterselskap til det tyske entreprenørselskapet Reinhold Meister GmbH) og underleverandør K. H Myhre AS har over lengre tid tvistet om omfanget og grunnlaget for flere fakturaer oversendt av K. H. Myhre til Reinhold Meister, tilknyttet E18- utbyggingen.

- Vi er glade for endelig å ha kommet i mål, sier Thomas Meister (bildet) og Ken Harry Myhre i en felles pressemelding. Begge parter fremhever at det ikke fantes noe grunnlag for å kunne begjære konkurs mot Reinhold Meister.

Meister presiserer at man i hele anleggsperioden har vært fornøyd med Myhres arbeid, og at samarbeidet mellom partene har vært godt. Tidspresset for begge parter har imidlertid vært enormt. Flere nattskift måtte til, og i tillegg ble det gjennomført vanskelige sprengningsarbeider, som for eksempel sprengningen av den høye fjellveggen ved Rona.

- Til tross for tidspresset måtte vi sette ned foten da K.H. Myhre ikke dokumenterte sine fakturaer slik som er vanlig i bransjen, sier Meister.

Konflikten løses ved at Meister utbetaler et beløp som har blitt akseptert av begge parter til K.H. Myhre. Med dette har Reinhold Meister fått oppgjør for noen av sine motkrav mot sprengningsentreprenøren som man også var uenige om, og som var en av flere årsaker til at Meister i utgangspunktet holdt tilbake pengene.

- I media ble det skapt et inntrykk av at tvisten skyldtes Reinhold Meisters angivelige betalingsproblemer. Dette er selvsagt ikke riktig, presiser en oppgitt Thomas Meister.

- Reinhold Meister er et solid selskap og en stor aktør på veibygging i Tyskland. Det er viktig for oss å ha et godt forhold til våre norske samarbeidspartnere, men som en seriøs aktør må vi også ha mulighet til å kunne holde tilbake penger dersom vi mener fakturagrunnlaget er feil, sier Meister.

Reinhold Meister reagerte sterkt på at K.H. Myhre AS i media (Fædrelandsvennen og NRK Sørlandet) truet med å innlede konkurssak mot selskapet, og ga et feilaktig inntrykk av selskapets økonomi. Etter vanskelige forhandlinger er partene imidlertid enige og fornøyde med at konflikten har funnet sin løsning. Partene holder muligheten åpen for et fremtidig samarbeid i forbindelse med E18-prosjektet.