COWI overtar OptiKon

COWI overtar OptiKon og deres virksomhet med regnskapsmessig virkning fra 2007. Firmaet, som har 22 ansatte, driver rådgivende ingeniørvirksomhet innen bygge- og maskinteknikk, olje, gass og industri.

De er anerkjent for sin bruk av avanserte data-/modelleringsverktøy.

OptiKon arbeider for private og offentlige oppdragsgivere i Norge og utlandet. De dekker et bredt spekter av tjenester, fra tidligfase/forstudier til ferdig prosjekterte anlegg og oppfølging. Firmaets daglige leder, Henning Johansen, presiserer at det nye eierskapet ikke vil ha noen innflytelse på etablerte prosjekt og kontakter.

- Våre kunder vil fortsatt møte de samme personene og den kulturen de er vant med at vi eksponerer, understreker han. Når det er sagt, ser Johansen fram til å utvikle nye markeder og tjenesteområder sammen med COWI.

OptiKon fortsetter som et heleid datterselskap ut fra Spinneriveien 11. Planen er at de skal samlokalisere med COWI i deres nye lokaler på Værste tidligst vinteren 2009.

Regiondirektør i COWI Øst, Egil Bøckmann, er naturlig nok svært tilfreds med tilgangen til OptiKons kompetanse.

- Samtidig som vi kompletterer hverandre innen mange kundesegment og tjenesteområder, bringer OptiKon med seg kunnskap og erfaring vi mangler, blant annet innen olje, gass og industri.

Selv om COWIgruppen har stor aktivitet innen disse områdene internasjonalt, er den begrenset ut fra Norge.

- Med OptiKon i spissen, får vi nå et slagkraftig miljø nasjonalt og internasjonalt, tilføyer administrerende direktør i COWI AS, Christian Nørgaard Madsen. Sammenslåingen er også viktig for å styrke bygg- og konstruksjonsvirksomheten i Fredrikstad-området spesielt, i COWI generelt.