Nei til kontrollforslag

Block Watne rykker ut mot myndighetene som tror de skal kunne komme slurv og byggfeil til livs med tredjepartskontroll på byggeplass.

Løsningen er i stedet å etablere tredjepartskontroll av bedriftsinterne systemer som fanger opp avvik. Det virker. Selskapet oppnår en av bransjens beste bunnlinjer.

- Vi vil aldri kunne kompensere for slett håndverk med dårlige og mangelfulle detaljer gjennom å øke tredjepartskontrollen på byggeplass som dessuten også er en kostbar løsning. Eneste måten å oppnå bedre struktur på produksjonen er å ha kunnskap i alle ledd kombinert med å innføre bedriftsinterne systemer som kontrolleres av tredjemann. Systemet skal omfatte avgjørende operasjoner underveis, fange opp avvik og tvinge oss inn i et spor hvor feil ikke skjer igjen. Systemet skal sørge for at ting blir gjort sikkelig når vi kommer til utførelsestiden, sier adm. direktør Ole Feet i Block Watne til Byggeindustrien.

Bedriften valgte så tidlig som i 1994 å bli underlagt et regime for tredjepartskontroll gjennom å la seg sertifisere etter standarden ISO 9001. Det betyr at det opprettes et bedriftsinternt system for alle aktivitetsområder som omfatter alt fra prosjektering, hvordan foretaket er organisert på utførelsessiden via økonomi, drift og salg til reklamasjonsfasen. Her er alle operasjoner nøye beskrevet slik bedriften vil at de skal utføres.

- Systemet har over tid gjennomgått en utvikling og er nå vinklet slik at det gir oss støtte på de områder som til enhver tid er viktigst, kommenterer Feet som opplyser at det kontinuerlig pågår revisjon utført av tredjepart på enkelte kontorer samt av deler av systemer som så gjennomgår en total resertifisering hvert tredje år.

Les mer i Byggeindustrien nummer 14.

Tegn abonnement her