Mer OPS takk!

Vi er svært fornøyde med de signaler utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen er kommet med når det gjelder nye OPS-prosjekter. Vegvesenet foreslår nå nye OPS-prosjekter.

Så langt har erfaringene med disse prosjektene vært meget gode - i alle fall på de som er helt avsluttet. Både entreprenørene og Statens vegvesen har bygget opp betydelig kompetanse som det er vel verdt å ta vare på.

Mange har vært skeptiske til OPS med den begrunnelsen av at det er ingen som kan skaffe så billige penger som staten. Men OPS er noe langt mer enn finansiering. Det er selve tankegangen - det er det som skjer i hodene på dem som er med i slike prosjekter - som har gitt så gode samarbeidsprosjekter og resultater.

På disse prosjektene må nemlig både utbygger og byggherre tenke samspill og samarbeid. Man konsentrerer seg om å bygge noe sammen i stedet for å bruke tiden på ørkesløs krangling om bagateller. Man har valgt å stole på hverandre. Bøkene er åpne og veier, broer og alt som bygges blir ferdig til rett tid og innenfor budsjett. Er ikke dette flott så vet ikke vi. Mer og sikrere vei får vi også på denne måten.