Gratis hjelp til byggebransjen

ibruk legger ut maler for brukerdokumentasjon som er beregnet for aktører i byggebransjen.

 

- På ibruk.no legger vi ut maler for brukerdokumentasjon. Disse kan lastes ned gratis og brukes fritt, forteller Stein Tore Johnsen som er daglig leder i ibruk as.

Første malsett som gis bort er beregnet for aktører i byggebransjen. Etter hvert vil maler for andre bransjer følge etter.

I likhet med mange andre bransjer sliter byggebransjen med å få orden på sine dokumentasjonsutfordringer.

- Vi er spesialister på brukerdokumentasjon og tar totalansvar for dokumentasjon både på store og små prosjekter. For å hjelpe aktører i byggebransjen i gang gjør vi altså vår mal gratis tilgjengelig, forteller Johnsen.

- Mange vet ikke hvor de skal begynne eller hvordan de skal komme i gang. Denne malen gir dem et rammeverk for hvordan en ferdig dokumentasjon skal være bygget opp og hvilket innhold den skal ha, forklarer Johnsen.

For byggherrer er dette også potensielt et nyttig verktøy.

- Mange byggherrer vet ikke hva en byggdokumentasjon skal inneholde. Derfor godtar de det de får nesten uansett form og innhold. Men med denne malen kan de fortelle entreprenøren hva de forventer at sluttdokumentasjonen skal inneholde og kontrollere det de mottar, forteller Johnsen.