Bygger gang- og sykkelvei i Sør-Fron

Mesta starter i disse dager opp arbeidet med å bygge ny gang- og sykkelvei langs E6 på strekningen Jensbakken - Grytting i Sør-Fron kommune. Arbeidet vil koste 10,6 millioner kroner.

Før arbeidet med den 1 400 meter lange gang- og sykkelveien langs E6 på strekningen Jensbakken - Grytting kan starte opp, må E6 legges om to steder.

Mesta vil derfor i høst starte opp arbeidet med å legge opp de største fyllingene og alt annet arbeid som er mulig før vinteren setter inn for fullt. Først til våren starter arbeidet med selve gang- og sykkelveien, som etter planen skal stå ferdig i oktober 2008.

- Vi forventer å komme godt i gang med utfyllingsarbeidet og har planlagt å bli ferdig med en betongkulvert før vinteren, sier prosjektleder i Mesta, Åge Olsen.
Kontrakten innebærer også fjerning av matjord og vegetasjonsdekke, overbygning, gråsteinsmurer, bygging av krøtterundergang i stål og nedfresing av eksisterende asfalt. Det skal også utføres en del sprengningsarbeider.
Fem Mesta-ansatte vil være involvert i prosjektet. I tillegg vil Mesta leie inn underentreprenører til enkelte arbeidsoppgaver.

Kontrakten med oppdragsgiver Statens vegvesen ble signert 5. oktober.