YIT-avtale med Enova

YIT Building Systems AS har inngått en prosjektstøtteavtale med Enova på 46,5 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

YIT Building Systems AS har inngått en prosjektstøtteavtale med Enova på 46,5 millioner kroner.

Avtalen vil gjøre det enklere for YITs kunder å investere i energieffektivisering, og antas å utløse nye energisparende investeringer på over 900 millioner kroner.

Avtalens målsetting er en samlet reduksjon i energiforbruket på 155 millioner kWh, tilsvarende årsforbruket i 7 750 boliger i fem år.

- Prosjektstøtten vil gjøre det mye lettere for oss å motivere kundene til nye energisparetiltak, sier adm. direktør Arne Malonæs i YIT. - Tiltak som isolert sett ikke er lønnsomme, vil med støtten fra Enova kunne gi god lønnsomhet. Vi har god erfaring for at støtte fra Enova kan være det som skal til for å utløse betydelige energisparende investeringer, sier Malonæs og understreker også at søknadsprosessen nå vil bli enklere og raskere.
YIT arbeider med både total- og enkeltleveranser innenfor fagområdene inneklima, elektro, automasjon, rør, IKT, audiovisuelle løsninger og sikkerhet. Selskapets løsninger omfatter alle større energikrevende prosesser i bygg, fra oppvarming, kjøling og ventilasjon til belysning.

Omsetningen i dette markedet i Norge er årlig på mellom 25 og 27 milliarder kroner, hvorav YIT omsetter for rundt 3,4 milliarder. Selskapet er således ikke bare den største tverrfaglige tekniske entreprenøren, men også den største totalt sett.

- For oss er det svært viktig å komme i direkte inngrep med markedet der investeringsbeslutningene tas, sier adm.dir Eli Arnstad i Enova.

- Avtalen med YIT er et slikt godt eksempel på hvordan støtteordningene i energifondet kan utløses i et tett samarbeid med næringslivet, understreker Arnstad.

Med godt planlagte, integrerte tiltak anser YIT det som realistisk å redusere energiforbruket i nye bygg med 100 kWh pr kvadratmeter årlig fra dagens gjennomsnittsnivå. Ved tiltak i eksisterende bygningsmasse regnes det med en reduksjon på 50 kWh/m2 pr år.