Aspelin Ramm kjøper og selger

Aspelin Ramm selger Christiania Qvartalet og bekrefter kjøpet av IBM-bygget, skriver selskapet på sine nettsider.

Christiania Qvartalet ved Akershus Festning til Storebrand Eiendomsfond, og ifølge nettstedet nenyheter.no er prislappen 640 millioner kroner. Christiania Qvartalet huser i dag blant annet hovedkontoret til nettopp Aspelin Ramm.

- Det er klart at vi gjør dette med blandede følelser. Vi er glade i dette huset, og alle som holder til her har vært med på å gjøre det til et godt sted å være, sier Peter Groth, administrerende direktør i Aspelin Ramm Eiendom AS. - Samtidig er det nå en gang slik at vi lever av å utvikle eiendom, og vi kommer til å anvende de frigjorte midlene til nye spennende investeringer i prosjekter over hele Skandinavia.

ChristianiaQvartalet er tegnet av Niels Torp Arkitekter og oppført av Selmer AS i 1994/-95. Bygget har mottatt en rekke utmerkelser, blant andre City-prisen i 2002 og Oslo Kommunes jubileumspris for "Nye Bygg i historisk miljø" i 2006. Hele kvartalet mellom Norges Bank og Grev Wedels plass har bidratt til en positiv utvikling for dette viktige sentrumsområdet, midt i den historiske kvadraturen.
Samtidig bekrefter selskapet at det har kjøpt IBM-bygget. Her skal prisen være 450 millioner kroner.

- Vårt mål er å utvikle både eiendommen og dette flotte området til å bli et sentralt og velkjent sted ved den sydlige innfarten til Oslo, sier Peter Groth, administrerende direktør i Aspelin Ramm. - Vi ønsker å gå nye veier når det gjelder reduksjon av klimabelastning og energiforbruk, fortsetter han, slik at bygningen teknisk igjen kommer i fremste divisjon, slik det var da var nytt. - Våre leietakere kommer til å merke at det blir lettere å rekruttere medarbeidere til å jobbe i dette huset, innen vi er ferdige med å gjøre jobben vår, avslutter han.