Statsråd sier ja til pengegave

Statsråd Tora Aasland tar gjerne ta imot pengegaven fra Trond Mohn, men vil ikke si når det kan bli nytt høyskolebygg i Bergen.

 

- Det er fantastisk fint at Trond Mohn vil gi penger. Vi er veldig takknemlig for gaver fra det private næringslivet, både til forskning og til bygg, la det være helt klart, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) til Bergens Tidende.

Bergens rikeste mann, Trond Mohn, ville gi 300 millioner kroner til nytt høyskolebygg i Bergen, men regjeringen og daværende statsråd Øystein Djupedal (SV) sa nei til gaven under et møte med Mohn og høyskoleledelsen i fjor høst.

Ifølge Tora Aasland er det feil at regjeringen ikke ønsker å ta imot gaver fra private. Spørsmålet er, sier hun, hvordan dette skal gjøres.
Staten vil unngå unødig høyt press i økonomien, og blant investeringene som holdes tilbake er nytt høyskolebygg i Bergen.

- Jeg vet jeg her sier noe andre har sagt før meg, men nytt høyskolebygg i Bergen står veldig høyt oppe på listen. Vi kan ikke vente til konjunkturene faller. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at denne prosessen kommer på skinner så fort som mulig.

- Jeg vil legge stor vekt på at vi får en avklaring raskest mulig. Dette er også noe jeg vil ta opp igjen i fremtidig kontakt med Mohn og høyskoleledelsen, sier statsråden.
Konkret når avklaringen kan komme vil hun ikke si noe om.