Hafslund skiller ut Tekniske tjenester

Hafslunds styre har besluttet å starte forberedelser for å skille ut forretningsområdet Tekniske tjenester som et eget selskap, notert på Oslo Børs.

 

Det nye selskapet skal hete Hafslund Infratek. Hafslund Infratek er en ledende totalleverandør innen utbygging, drifting og sikring av kritisk infrastruktur; energibærere, telekom og høysikkerhet. Selskapet har sin hovedtyngde i Sør Norge, med vekst ambisjoner i Norge og Norden.

Forretningsområdet Tekniske tjenester omfatter oppgaver knyttet til entreprenørvirksomhet, tekniske sikkerhetsløsninger, installasjon, elsikkerhet og vakthold. I årets tre første kvartal rapporterte området en omsetning på 947 millioner kroner.

- Dette er en ytterligere satsning på forretningsområdet Tekniske tjenester og gir et styrket grunnlag for lønnsom vekst i et marked i endring. Hafslund skaper verdier ved å bygge sterke virksomheter og la dem videreutvikle seg, sier Hafslunds konsernsjef Christian Berg.

Hafslund vil opprettholde majoritetseierskap i det nye selskapet og bidra til videre utvikling gjennom aktivt eierskap.

- Hafslund Infrateks konkurranseposisjon er blitt betydelig styrket de siste årene gjennom effektivisering, organisk vekst og strategiske kjøp. En utskillelse av forretningsområdet som et eget, børsnotert selskap gir muligheter for ytterligere verdiskapning og bidrar til økt synlighet og tydelighet. Det vil styrke vår mulighet til å bli den foretrukne totalleverandøren innen bygging, drifting og sikring av kritisk infrastruktur. En fristilling av virksomheten gir virksomheten gode muligheter til også å vokse innen markeder som ennå ikke er fullt konkurranseutsatt, samt bli en god partner for det offentliges kjøp av tredjeparts tjenester, sier Bjørn Frogner, konserndirektør for Tekniske tjenester og administrerende direktør for Hafslund Infratek.

Hafslund Infratek ekspanderer allerede geografisk i Norge med klare vekstambisjoner i Norden.

- Operasjonell, strategisk og finansiell handlefrihet er sentralt for aktører i et marked i endring. Styrets beslutning om forberedelser for børsnotering gir et grunnlag for en forsterket utvikling av både Hafslund-konsernet og Hafslund Infratek. En børsnotering vil komme både ansatte, kunder og eiere til gode, understreker Christian Berg.