Ønsker utlendinger til Hardangerbrua

Prisøkning på tilførselsveiene til Hardangerbrua skaper problem for Vegdirektoratet, skriver Bergens Tidende.

Anleggsarbeidene på tunnelene frem til brua skulle vært i gang. Statens vegvesens utregninger viste at det skulle koste rundt 230 millioner kroner å bygge tilførselsveiene. Skanska hadde laveste anbud med 292 millioner kroner, mer en 25 prosent høyere enn antatt. Årsaken er det stramme arbeidsmarkedet.

Tilførselsveiene utgjør 12-15 prosent av totalkostnaden for brua. Dersom det blir en tilsvarende økning for brutårn og bruspenn, vil overskridelsene kunne komme opp i en halv milliard kroner.

Statens vegvesen håper at flere utenlandske entreprenører vil legge inn anbud før fristen går ut mot slutten av året, og at det kan begrense overskridelsene.

I Vegdirektoratet er man bekymret over prisøkningen på tilførselsveiene. Derfor arbeider direktoratet med et notat som skal sendes til Samferdselsdepartementet.

Hardangerbrua skal etter planen åpnes i 2011. Opprinnelig byggekostnad var på 1.810 millioner 2005-kroner. En overskridelse på mer enn ti prosent betyr at prosjektet må opp i Stortinget på ny.

Skanska lavest i Hardanger