Norsk firma bygger kjempefabrikk i Singapore

Solenergiselskapet REC satser stort i Singapore, og bygger en gigantisk fabrikk til over 23 milliarder kroner.

Det varsler selskapet i en børsmelding fredag.

Den nye gigantfabrikken vil ha en produksjonskapasitet på rundt 1,5 gigawatt. Selskapet skal investere over 23 milliarder kroner i løpet av en femårsperiode.
Selskapet sjekket totalt ut 200 steder i løpet av ni måneder, før de valgte stedet Tuas View vest for Singapore.

- Utviklingen av denne fabrikken vil gjøre oss i stand til å fortsette å ekspandere på en kostnadseffektiv måte, og det vil hjelpe oss i å nå vårt ambisiøse kostnadsmål, som er å kunne konkurrere med tradisjonelle energiprodukter i solrike områder uten støtte fra myndighetene, sier administrerende direktør Erik Thorsen i REC.

Myndighetene i Singapore er svært fornøyd med investeringen fra det norske selskapet.

- Dette prosjektet kommer til å bli verdens største integrerte produksjonssted for solenergi. Investeringene vil hjelpe Singapore i å utvikle landets solenergiindustri, som er ventet å vokse kraftig i årene framover, sier Ko Kheng, direktør i Singapores styre for økonomiske utvikling (EDB) til nyhetsbyrået AFP.

REC kunne fredag også melde om at det hadde inngått en langtidskontrakt med selskapet Photovoltech til en verdi av rundt 5,3 milliarder kroner fredag morgen.
Markedet reagerte positivt på nyhetene, og REC-aksjen ble løftet på Oslo Børs i morgentimene. På det meste ble aksjen solgt for 269 kroner.