Trondheim på forskningstoppen

Hele 96 prosent av norske bedrifter rangerer NTNU og Sintef i Trondheim som de viktigste forskningsmiljøene.

Det viser en undersøkelse Norsk Industri har utført blant sine 380 konserner og bedrifter. Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier-Hansen sier undersøkelsen er et uttrykk for at industrien i lang tid har oppfattet forskningsmiljøene i Trondheim som samarbeidsvillige.

- Tidligere Norges tekniske høgskole har jo alltid stått sterkt i det industrielle forskningsmiljøet. Men det betyr ikke at det ikke skjer mye viktig andre steder, sier Lier- Hansen, til Dagens Næringsliv.

Han legger til at industriens preferanser ikke er et utttrykk for at kvaliteten på forskningen er bedre i Trondheim, men at forskningen der er mer relevant for industrien enn forskningen andre steder.

Sintef er Skandinavias største uavhengige forskningsinstitusjon med 2000 ansatte en omsetning på to milliarder kroner i året. De ser svært positivt på industriundersøkelsen.

- Vi er veldig orienterte mot anvendt forskning. Vår oppgave er å bidra til at norsk industri når sine mål. Undersøkelsen viser jo at vi blir satt pris på, sier kommunikasjonsdirektør Petter Haugan ved Sintef til Dagens Næringsliv.