Norisol kjøper NSL ISO Gruppen

Norisol som er en av Skandinavias største leverandører av teknisk isolering har kjøpt opp norske NSL ISO Gruppen.

NSL ISO Gruppen som teller ca. 500 ansatte og årlig omsetter for 300 millioner NOK. Dermed styrker Norisol sin posisjon og tar ytterligere et skritt på veien mot å bli markedsledende i Norden.

Matcher markedets krav
NSL ISO Gruppen har primært hatt fokus på å utbygge sin spisskompetanse innen stillasentrepriser og overflatebehandling, mens Norisol Norge har satset på markedet for isoleringsløsninger. Med oppkjøpet har Norisol Norge på den måten oppnådd ekspertise innenfor alle tre forretningsområdene, noe som er en nødvendighet for å operere på det norske markedet og matche kundenes ønsker.

- Det har skjedd en kraftig konsolidering på det skandinaviske markedet. Med oppkjøpet av NSL ISO Gruppen står vi sterkt, fordi de to selskapene har kompetanse som komplimenterer hverandre og matcher markedets krav, forteller administrerende direktør Peter Stenderup Jensen, Norisol A/S.

Forventet økt omsetning
Med oppkjøpet satser Norisol på å oppnå en synergieffekt mellom de to bedriftenes mangeårige erfaring og kunnskap innenfor prosjektoppdrag samt vedlikeholdsarbeid. Norisol Norge har stått sterkt på onshoreinstallasjoner, mens NSL ISO Gruppen har stor ekspertise på offshoremarkedet.
Administrerende direktør Peter Stenderup Jensen forventer derfor en stigende omsetning slik at konsernet etter kjøpet når ca. 900 millioner DKK i 2008.

Flere ansettelser
Norisol har kjøpt opp NSL ISO Gruppen med tanke på vekst, og oppkjøpet vil derfor ikke berøre selskapets medarbeidere.
- Vi ønsker å utnytte synergien mellom de to selskapene og ser det som en spennende utfordring å integrere de to. Oppsigelser er ikke en del av planen, tvert imot regner vi med å ansette enda flere kompetente medarbeidere, forteller Peter Stenderup Jensen.
Han understreker dessuten at kjøpsprosessen har vært ført i en positiv dialog, at begge partene er tilfredse med avtalens utfall og partene er enige om at kjøpsprisen ikke skal offentliggjøres.

- Forhandlingen har vært en lang og interessant prosess, men jeg mener at Norisol og NSL er en meget god match, og at NSL har fått den best mulige partneren for en suksessfull fremtidig utvikling, sier eieren og administrerende direktør Martin Husebø. Han tilføyer at fremtiden byr på nye store muligheter i den engelske delen av Nordsjøen, hvor NSL nettopp har inngått en større avtale.