Regjeringen vil utlyse nye oljeblokker

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) inviterer oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være en del av 20. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel.

Da hun torsdag talte på den store konferansen til Oljeindustriens Landsforening, sa hun at myndighetene er opptatt av å sikre industrien interessante letearealer.

- Gjennom den 20. konsesjonsrunden vil jeg sørge for at petroleumsindustrien får tilgang til deler av sokkelen som er mindre utforsket, og hvor potensialet for å gjøre store funn er til stede, sier hun.

Haga sier videre at 20. konsesjonsrunde vil være et viktig bidrag til at det store gjenværende petroleumspotensialet på norsk sokkel blir realisert.

Regjeringen tar sikte på å utlyse 20. konsesjonsrunde før sommeren 2008. Tildeling av nye utvinningstillatelser er planlagt våren 2009.

Nominasjonen kan omfatte områder i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet som er åpnet for petroleumsvirksomhet. Unntatt er særlig verdifulle områder i Barentshavet, polarfronten, iskanten og Bjørnøya. De kystnære områdene i Troms og Finnmark, Eggakanten og områder i Nordland og Troms er også uaktuelle i den 20. konsesjonsrunden.