Jobbfylla gir ansatte alkoholproblemer

Fri bar på julebordet, lønningspils, vinlotteri og feiring av resultater gir flere arbeidstakere alkoholproblemer.

Verst er det i bransjer som reklame, mote, media og reiseliv. Det kommer fram i en ny doktorgradsavhandling ført i pennen av universitetslektor Hildegunn Sagvaag ved Universitetet i Stavanger.

Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk, Akan, frykter at alkoholen bare vil flyte friere i årene som kommer.

- Om ikke drikkepresset i arbeidslivet øker, vil i alle fall forbruket øke. Det blir stadig flere kick-off-fester, feiring av resultater og generelt mer servering av alkohol der arbeidslivet betaler, konstaterer seniorrådgiver Kjell Maalø overfor Vårt Land.

Å være avholdsmenneske i norsk arbeidsliv er ikke lett, fortsetter han.
- Folk må lyve på seg at de ikke tåler alkohol, har sukkersyke eller magesår. Å ta med bilen, selv om det er unødvendig, er også en klassiker, sier Maalø.