Deler prisen International Van of the Year

Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Fiat Scudo ble i dag kåret til "International Van of the Year 2008" på bilmessen European Road Transport Show (ERTS) i Amsterdam.

Peugeot Expert , Citroën Jumpy og Fiat Scudo deler prisen ettersom varebilen er et samarbeidsprosjekt mellom fabrikkene.

Utmerkelsen har blitt delt ut siden 1992, og juryen består av et utvalg spesialister og motorjournalister fra 20 europeiske land. Årets utmerkelse ble delt ut med god margin til de fire andre bilene i finalerunden. Juryen satte særlig pris på de dynamiske kvalitetene i bilen, komfort og kjøreegenskaper.

I sin begrunnelse pekte juryen også på de mange valgmulighetene kundene har i modellprogrammet. Peugeot Expert leveres i to høyder og to lengder, noe som gjør den fleksibel i forhold til et hvert bruksbehov. Juryen pekte også på høy sikkerhet og lavt forbruk i avgjørelsen sin.

Den prisvinnende Experten ble lansert i ny versjon i Norge i vår, og har blitt et populært valg blant norske yrkessjåfører. Dette er tredje gang Peugeot kan smykke seg med tittelen International Van of the Year. I 1995 vant Peugeot Boxer konkurransen, og i 1997 var det Peugeot Partner sin tur.

Om lag 340 000 Peugeot Experter har rullet ut fra fabrikken etter at bilen ble lansert i 1995. Expert har bidratt til Peugeots vekst i markedet for varebiler, og i år passerer salget av Expert, Partner og Boxer for første gang 230 000 biler på verdensbasis.