Byggstudiet lever

Vi besøkte onsdag Bygg- og Miljødagen ved NTNU. Det sydet på BMArenaen der studenter og næringsliv møttes. Vi opplevde mye flott ungdom som snart er på full fart inn i næringen. Ta vel i mot dem.

 

For noen år siden var det skikkelig krise for byggstudiet ved NTNU. Søknaden var dårlig. Kvaliteten på de studentene som kom inn på det som i realiteten var et åpent studium, var sånn passe. Så kom heldigvis tanken om Næringslivsringen opp i 1999. En del bedriftsledere satte seg sammen og tok et skippertak. Det ble innledet et tett og nært samarbeid mellom NTNU på den ene siden og bedriftene gjennom Næringslivsringen. Anført av en meget engasjert koordinator den gangen, Jan Moksnes, klarte man på kort tid å snu trenden.

Dette var på mange måter helt nytt. Andre næringer har prøvd å kopiere det som byggenæringen satte i gang. Vi mener kanskje at dette er noe av det mest positive som har skjedd de siste årene. Holdningen til byggstudiet som senere er utvidet til å hete Bygg- og miljøteknikk ble en helt annen. Nå er dette ett av de studiene det er vanskeligst å komme inn på.

Hadde ikke bedriftslederne tatt en samling i bånn, er vi redd for at hele rekrutteringen til næringen av sivilingeniører ville ha kollapset. Nå har vi bruk for hver eneste ingeniør.

Det er viktig at flere bedrifter engasjerer seg. Det er kun 55 medlemmer i næringslivsringen. Det er alt for lite.