Hent AS bygger Værnes-hotell

Hent AS (tidligere Heimdal Entreprenør) gikk av med seieren i totalentreprise- konkurransen om nytt flyplasshotell på Værnes.

Kontraktssum er på 216 millioner kroner. Sju entreprenører deltok i konkurransen.

Det er arkitekt Niels Torps intensjon at det 8000 kvm store bygget med 180 rom skal oppføres som et signalbygg. Det plassers i det som i dag er en grønn lunge med utsikt mot fjorden. Hotellet ligger mellom terminalen og jernbanen, med bussholdeplass og biltrafikk umiddelbart foran hotellet. Utsikten fra trafikkområdet mot fjorden bevares ved at romfløyen er løftet slik at man får ca. fem meter fri sikt under den.

Vandringen mellom jernbane, bussholdeplass og terminal skjer langs hotellets glassfasade hvor man i tillegg til utsikt over fjorden har innsyn til bar, restaurant og lobby, og vil bli en spennende vandring hvor man får innsyn til livet i hotellet.

Første etasje utføres som en frittliggende vingeformet bygning som inneholder konferanserom, resepsjon, lobby, bar og restaurant. Taket ligger som en lett svevende vinge over etasjen og krager ut slik at det fungerer som solavskjerming og baldakin. Langs sydfasaden gir den ly til fotgjengere som skal til eller passerer hotellet.

Inngangspartiet er hevet 1,5 meter over den motoriserte trafikken som passerer. Det hevede adkomstpartiet vil markere seg meget tydelig i flyplassområdet, og vil bli enkelt å finne frem til. Denne hevingen bidrar også til bedre sikt under hotellromsfløyen.

Fasaden i første etasje består i hovedsak av glassfelter. De innvendige volumer for lukkede funksjoner som kjøkken og konferanserom markerer seg innenfor glassveggen, de stikker på enkelte punkter ut gjennom glassfasaden i nord og vest.