Gransker brokollaps

Entreprenørfellesskapet AF Betonmast Håkanes ANS har hentet inn Veritas til å granske hva som gikk galt da en bro på E16 kollapset under støping i forrige uke, skriver budstikka.no.

Under støping av den nye brua ved Bjørum Sag på E16 Wøyen-Bjørum i forrige uke seig formen/forskalingen med betong ned som følge av svikt i stillaset under. Hverken betong eller armering raste ut av forskalingen. Ingen mennesker kom til skade da uhellet skjedde. Dette har heller ikke ført til forurensning av miljøet rundt brua. Arbeidet med brua er stoppet og kan ikke settes i gang før betongen er fjernet og årsaken kartlagt. Anleggsarbeidet ellers går som normalt.

Krevende arbeid
- Det spesielle er at alt har rast sammen. Betongen ligger sammen med armeringen og alt sammen har seget ned i forskalingen. Når dette skal tas fra hverandre, 400 tonn, er det 20 meter rett ned og rett ved et broreis som attpåtil ikke er ferdigstilt. Det er krevende arbeid, sier Arne Helge Mikleborg fra Arbeidstilsynet Østfold og Akershus til Budstikka.

Entreprenøren har alt tatt kontakt med AF Decom og Dokken AS for tilbud på rivningsjobben.