Positiv utvikling

For noen år siden var det et dramatisk fall i søkningen til faglige kurs bl a i Betongforeningen. Nå synses situasjonen å være en helt annen. Kompetansekursene til foreningen er fulltegnet - og det er et godt tegn.

 

Vi var i en periode alvorlig bekymret for at kunnskapsnivået i bransjen ville falle dramatisk i og med den manglende evnen og viljen til å ta kurs. Men heldigvis har mange forestått at man må holde seg oppdatert innen sine respektive fag. Man må følge med i timen. Dette betyr også mye for kvaliteten i det arbeidet som skal utføres på alle plan i byggenæringen.

Situasjonen i Betongforeningen er slik at man kunne ha arrangert langt flere kurs, men kapasiteten i foreningen gjør at man ikke makter mer. Det har vært liten vilje i Tekna til å prioritere flere ansettelser. Dersom ikke Tekna snart får fortgang i prosessen, foreslår vi at Betongforeningen søker samarbeid med andre miljøer.

Vi vil berømme Knut Berg for den innsatsen han legger ned både for denne foreningen og de andre han har ansvar for. På årsmøtet i betongforeningen mandag la han frem et regnskap med et betydelig overskudd. Men overskuddet kunne ha vært større om aktiviteten kunne økes. Men økt aktivitet krever flere folk i administrasjonen.

Det var ellers stor oppslutning om den 36. Betongkonferansen som åpnet i Trondheim i dag. Neste år arrangeres Betongdagen i Oslo.

Vi gratulerer ellers Magne Maage, Reidar Kompen og Steinar Helland som nye æresmedlemmer i Betongforeningen. Dette er tre herremenn som gjennom et langt liv har lagt ned et stort arbeid i foreningen og for betongens utvikling og ry i Norge.